Ook Red Bull weigert Minardi in Melbourne
Foto: REUTERS/Scott Wensley
MELBOURNE - Het ziet er naar uit dat Minardi niet aan de start zal komen van de eerste Grote Prijs van het seizoen, zondag in het Australische Melbourne. Na Ferrari wil ook het Oostenrijkse Red Bull-team niet dat de in Italië gevestigde renstal met de oude wagen ’Down Under’ aan de start verschijnt.

,,Ik heb erg veel sympathie voor het team, maar regels moeten nageleefd worden. Hoe frustrerend zou het niet zijn mocht Minardi starten en ons WK-punten ontfutselen'', verklaarde Red Bull-baas Christian Horcher.

Het financieel geplaagde Minardi wil de eerste GP afwerken met de oude wagen omdat de nieuwe versie nog niet klaar is. Teambaas Paul Stoddart zei de reacties van de andere teams niet te kunnen begrijpen. ,,Als ze ons verplichten de wagens aan te passen, zouden we dit met een kettingzaag moeten doen. Het zou veel gevaren inhouden en ik wil onze jonge piloten die stress besparen.''

Ecclestone

Minardi mag alleen aan de start verschijnen indien de tien andere renstallen hun fiat daarvoor geven. ,,Indien ze een oorlog in de pits beginnen, zal Ferrari daar niets bij winnen. De strijd moet op de racebaan plaatsvinden'', dixit Stoddart. Het team, dat vorig jaar maar één WK-punt in achttien races kon sprokkelen, moet nu waarschijnlijk alle hoop richten op F1-baas Bernie Ecclestone, die Minardi startrecht kan toekennen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig