BRUSSEL - Vanmorgen trainden Peter Delorge en Dusan Belic niet mee met Sint-Truiden omdat ze door het parket van Hasselt werden meegenomen voor ondervraging, meldt de website van STVV. Nog vier andere personen worden vandaag ondervraagd: Désiré Mbonabucya en Thomas Caers, ex-spelers van STVV, Marcos Pereira (ex-Antwerp) en Jacky Mathijssen, vorig seizoen trainer van STVV en nu van Charleroi.
Het parket van Hasselt is bezig met een onderzoek naar een mogelijke omkoopzaak rond een aantal competitiewedstrijden van vorig seizoen. Charleroi redde zich vorig seizoen van de degradatie naar tweede klasse, ten nadele van Antwerp dat echter met een omkoopdossier naar de Belgische Voetbalbond (KBVB) trok. Het dossier ging onder meer over wedstrijden tussen STVV en Charleroi, en STVV en Antwerp. De KBVB seponeerde de zaak, maar op initiatief van Antwerp heropende het parket van Hasselt het onderzoek.

Het dossier werd vorig seizoen geopend na uitlatingen van Antwerp-aanvaller Patrick Goots, die Charleroi ervan beschuldigde een winstpremie te hebben aangeboden aan de spelers van Sint-Truiden voor de partij van de 33e speeldag op 8 mei tegen Antwerp. Sint-Truiden won die wedstrijd, en Antwerp zakte een speeldag later naar de tweede klasse. Goots had zijn informatie van ploegmaat Marcos Pereira.

Na verhoor van alle partijen en grondig onderzoek van alle elementen oordeelde het bondsparket van de KBVB dat er geen concrete bewijzen werden aangebracht of gevonden.

Het parket was wel van mening dat het onderzoek aantoonde dat het gedrag van Antwerp-speler Marcos Pereira kon aanzien worden als een poging tot competitievervalsing. Pereira zou voor de bewuste wedstrijd tegen Antwerp-manager Carl Geeraerts hebben gezegd dat hij wel iets zou kunnen regelen met zijn ex-club Sint-Truiden. Pereira was diezelfde week naar de training van Sint-Truiden afgezakt en sprak er met de spelers.

Het onderzoek van het parket van Hasselt zou ook gaan over STVV-Charleroi en Westerlo-Charleroi, van respectievelijk 28 februari en 30 maart 2004.