Het heeft zondag in de vooravond gebrand in een gebouw in de Goudbloemstraat in Antwerpen, een zijstraat van het Sint-Jansplein, waarin verhuurkamers zijn ondergebracht. Brandstichting wordt niet uitgesloten, maar staat ook nog niet vast, zegt Fons Bastiaenssens van de lokale politie in Antwerpen.
De brand brak kort na 17 uur uit, vermoedelijk op het gelijkvloers van een van de panden. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur ook snel onder controle, maar toch liepen heel wat kamers ernstige schade op.

Drie van de 39 ingeschreven bewoners, die wel niet allemaal aanwezig waren op het moment van de brand, liepen lichte verwondingen op. Zij mogen ten laatste maandag het ziekenhuis weer verlaten. De rest van de aanwezige bewoners werden geëvacueerd door de brandweer.

'Voor de bewoners die geen opvang hebben, zal de stad een oplossing zoeken', zegt Bastiaenssens. 'De oorzaak van de brand is nog niet bekend, zodat we ook brandstichting niet uitsluiten. Het pand is dan ook verzegeld. Een branddeskundige zal meer duidelijkheid moeten scheppen.'

Een aantal straten in de omgeving werd tot ongeveer 19 uur afgesloten om de brandweer vlot zijn werk te laten doen. Enkele voetpaden werden afgezet met hekken omdat die spiegelglad werden door het bluswater dat bevroor.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in