Op de tweede dag van het BK omnium in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent hebben Arne Van Snick bij de junioren en Jolien D'Hoore bij de vrouwen de nationale titel veroverd. Van Snick haalde het met klein verschil van Vlaams kampioen Jasper De Buyst.
Van Snick won meteen de 200 meter en hield vervolgens de leiding in handen, tot een teleurstellende veertiende plaats in de puntenkoers hem terugsloeg. Door de afsluitende kilometer te winnen wipte Van Snick echter toch weer met één puntje over De Buyst. Steve Schoonheyt greep het brons doordat hij in de wedstrijden tegen de tijd beter scoorde dan Yannick Vanbrabant.

Bij de vrouwen moest de Vlaamse kampioene Kelly Druyts nipt haar meerdere erkennen in Jolien D'Hoore, die een week eerder niet was aangetreden in die Vlaamse titelstrijd. D'Hoore won de 200 meter, Druyts herstelde het evenwicht in de scratch, maar zowel in achtervolging als de puntenkoers deed D'Hoore het iets beter. Druyts won nog wel de afsluitende 500 meter, maar D'Hoore had genoeg aan de tweede plaats om de titel te veroveren. Jessie Daams mocht als derde mee het podium op.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in