Beckham: 'Beter Manchester nooit verlaten'
David Beckham zal met AC Milan zijn oude liefde terug in de ogen kijken Foto: © AFP
David Beckham vertelt openhartig dat hij beter nooit bij Manchester United was vertrokken. In 2003 verliet hij de Mancunians voor een avontuur bij Real Madrid, maar daar voelde hij zich nu naar eigen zeggen nooit helemaal op zijn plaats.
"Ik had liever mijn ganse carrière bij Manchester United doorgebracht, maar het mocht gewoon niet zijn", geeft Beckham mee in een interview aan BBC Sportsweek. "Het laatste seizoen bij Real was echt genieten, maar dat lag vooral aan de schitterende sportieve successen".

Momenteel brengt de Engelse middenvelder zijn tweede uitleenbeurt door bij het Italiaanse AC Milan, dat in de achtste finales van de Champions League werd geloot tegen Beckham's grote liefde, Manchester United. Zelf beseft hij dat het een emotioneel weerzien zal worden met zijn oude club op zijn eigen Old Trafford. "United is zo speciaal voor me en ik ben er nog nooit teruggekeerd als speler, dus terug op dat veld staan in het shirt van AC Milan zal een ongelofelijke ervaring vormen die ik nooit zal vergeten", beseft Beckham. "Toch wil ik dat we winnen. Als fan van United wil ik dat ze elke wedstrijd winnen, behalve deze twee dan."

Zullen ex-ploegmaats zoals Ryan Giggs, Paul Scholes en Gary Neville, die altijd bij Manchester United zijn gebleven, dan niet te veel respect tonen voor hun voormalige kapitein? "Ik ben er zeker van dat ze me één voor één zullen opjagen tijdens de wedstrijd, omdat we zo lang samen hebben gespeeld en zoveel successen voor de club hebben behaald", lacht de middenvelder nog.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in