Clijsters wint openingsmatch in Brisbane
Clijsters toonde geen genade voor haar tegenspeelster Foto: belga
Kim Clijsters heeft haar openingsmatch op het internationale tennistornooi in het Australische Brisbane gewonnen. Ze versloeg de Italiaanse Tathiana Garbin met 6-2 en 6-1.
Clijsters kende enkel op het begin van de wedstrijd wat problemen met haar Italiaanse tegenstandster. In haar eerste servicegame diende ze enkele breakpunten weg te werken. Daarna ging alles echter vlotjes en leek de wedstrijd eerder op een gezondheidswandeling van de Limburgse.

In geen tijd stoomde ze door naar winst en gunde ze Garbin in totaal slechts drie games: 6-2 en 6-1 waren de duidelijke cijfers.

Clijsters zelf was uiteraard tevreden met haar eerste zege op die zo vertrouwde Australische bodem. "Het was een bijzonder fijn gevoel om hier te spelen", zei Clijsters na de wedstrijd. "Ik ben heel blij om in Brisbane te spelen. Het maakt de overgang naar Melbourne en de Australian Open een stuk makkelijker."

In de volgende ronde ontmoet ze thuisspeelster Alicia Molik, die na drie sets moeizaam haar wedstrijd won tegen de Russische Jekaterina Makarova.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in