Kaka krijgt Gouden Bal
De Braziliaanse international Kaka is de winnaar van de Gouden Bal 2007. Dit is een onderscheiding van het magazine France Football voor de beste speler van het jaar.
De 25-jarige middenvelder van AC Milan haalde het in een stemming onder journalisten van 96 landen met 444 punten voor de Portugese aanvaller Cristiano Ronaldo (277 ptn) van Manchester United en de Argentijnse spits van Barcelona Lionel Messi (255 ptn). Op de palmares volgt Kaka de Italiaanse verdediger Fabio Cannavaro op.

'Deze Gouden Bal is de bekroning van een heel speciaal jaar voor mij', reageerde Kaka op de Franse zender TF1. 'Ik wil God danken, net als mijn ouders, de teammaats bij AC Milan en de Braziliaanse selectie'.

Kaka, die voluit Ricardo Izecson dos Santos Leite heet, is de vierde Braziliaan op de erelijst na Ronaldo (1997 en 2002), Rivaldo (1999) en Ronaldinho (2005).

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gouden Bal was de stemming open voor alle spelers ter wereld. Tot vorig jaar kon enkel een speler actief in Europa de prijs winnen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in