Vandereycken maandag voor technische commissie
René Vandereycken verdedigt maandag zijn beleid als bondscoach voor de technische commissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB). De zaterdag daarop komt deze commissie opnieuw samen, ditmaal zonder de Limburger, om een evaluatierapport samen te stellen dat aan het Uitvoerend Comité zal worden voorgelegd. Het is dat orgaan dat beslist over het lot van Vandereycken, wiens contract afloopt op 30 juni 2008.
De vijftien leden van de technische commissie zetelen ook in het Uitvoerend Comité, dat bestaat uit vijfentwintig mensen, zodat de beslissing over Vandereycken de facto volgende zaterdag wordt genomen.

Er liggen drie opties op tafel: ofwel wordt het contract onmiddellijk verbroken (wat betekent dat er een nieuwe coach moet gezocht worden voor de WK-voorronde), ofwel wordt de verbintenis verlengd, ofwel doet de bondscoach zijn termijn uit en wordt pas tegen de zomer een nieuwe federale trainer aangeduid.

Die laatste optie heeft het minste kans aangezien de voetbalbond de voorbereiding op de WK-voorronde wil starten met de coach die de nationale ploeg ook tijdens de kwalificaties zal leiden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in