Eric Gerets wil stunten op Anfield Road
Eric Gerets speelt dit seizoen terug in de Champions League. De kersverse trainer van Olympique Marseille gaat woensdag met zijn team op bezoek bij Liverpool. Een loodzware opdracht, al schat "de Leeuw" zijn team allesbehalve kansloos in tegen de finalist van vorig jaar.
Eric Gerets toonde zich als een globetrotter de voorbije jaren. Na omzwervingen via PSV Eindhoven in Nederland, Wolfsburg en Kaiserlautern in Duitsland en Galatasaray in Turkije, is Gerets vanaf vorige week donderdag in het Zuid-Franse Marseille beland.

Gerets heeft nog maar weinig kans gehad om kennis te maken met zijn spelers. Zo schaaft Gerets zijn kennis dan ook bij door veel cassettes te bekijken van "l'Olympique".

"Ondanks alles moet ik vaststellen dat er wel veel talent zit in deze ploeg. Ik kijk er dan ook naar uit om morgen Europees te mogen beginnen met dit team. Zeven of acht veranderingen moet je trouwens niet verwachten. Ik stelde enkel vast dat het team redelijk veel doelpunten slikt op stilstaande fases en dat we daar aan moeten werken."

Dat Marseille dan net de moeilijkste verplaatsing in deze groepsfase maakt, deert Gerets niet: "Liverpool is één van de beste teams ter wereld en hun trainer heeft al fantastische dingen gedaan. De club Liverpool verdient veel respect, maar wij hoeven daar zeker geen schrik van te hebben. Met Galatasaray hebben we vorig seizoen twee doelpunten gescoord en ei zo na een punt meegenomen naar Istanbul."