Steven De Jongh wint Omloop Vlaamse Scheldeboorden
De Nederlander Steven De Jongh heeft de 19de editie van de Omloop Vlaamse Scheldeboorden gewonnen. De Jongh, die zijn vierde seizoenszege boekte, was sneller dan de Fransman Jean Patrick Nazon en de Nederlander Stefan Van Dijck. Beste Belg was Jurgen Roelandts op de vierde plaats.
Van bij de aanvang kregen we de ene aanval na de andere, maar niemand kon uit het peloton ontsnappen. Tot na goed 80 kilometer wedstrijd er een uitval kwam met de Chinees Cheng Ji met de Fransmannen Cedric Vasseur en David Boucher. Kurt Hovelijnck en de Duitser Erik Hoffman konden wat verderop aansluiting vinden zodat we vijf leiders kregen die de wedstrijd in de aanvangsfase sierden. Dit vijftal mocht de zeven plaatselijke ronden aan de Bazelstraat, van elk 13,2 kilometer, aansnijden met een voorsprong van 4:30.

Toch bleek dit niet de juiste vlucht te zijn. De Chinees Cheng Ji moest er voorin af en in het peloton kwam er een tegenreactie van acht renners. Dat waren Geert Steurs, Kevin Hulsmans, Maarten Wijnants, Nico Sijmens, Sven Nevens, Jens Renders, Steven Dierickx en de Nederlander Maarten Tjallingii. Met nog twintig kilometer voor de boeg smolten deze twee groepjes samen en kregen wij twaalf leiders. Het peloton volgde echter op een kleine halve minuut.

Twee kilometer verderop was alles te herdoen en kregen we een compacte groep. Ook niet voor lang evenwel. Dries Devenyns trok ten aanval met in zijn wiel Maarten Wijnants, Preben Van Hecke, Evert Verbist, Olivier Kaisen en de Fransman Laurent Mangel. Voor Devenyns ging het plots te snel en zijn plaats werd ingenomen door de Nederlander Steven de Jongh, die de kloof naar de vluchters in zijn eentje overbrugde.

Van dan af volgde voorin de ene uitvalspoging de andere op. Preben Van Hecke trachtte als eerste de spurt met zes te ontlopen maar slaagde daar niet in, net als de Fransman Laurent Mangel. Meer geluk kende Steven de Jongh die alle krachten bundelde in de laatste kilometer en er vanonder muisde. Hij kon nog net uit de greep van het aanstormende peloton blijven en kon zo zijn vierde seizoenszege laten optekenen. De Fransman Jean-Patrick Nazon werd tweede voor de Nederlander Stefan Van Dijk.