De VRT breidt haar digitale aanbod video op aanvraag (VOA) uit. Naast de bestaande abonnementenservice ‘Net gemist’, voor programma’s van de laatste zeven dagen, is er nu ‘Ooit gemist’.
Kijkers kunnen daarmee zonder abonnement, maar nog altijd tegen betaling, specifieke programma’s herbekijken. De herschikking en uitbreiding van het digitale aanbod ging op 1 oktober van start. Sinds maandag zijn ‘Het archief’ en de ‘Aanvraag per programma’ van ‘Net gemist’ opgegaan in het veel ruimere VOA-pakket ‘Ooit gemist’.

Dat biedt de kijkers de mogelijkheid om zonder abonnement programma’s opnieuw te bekijken. Het kan daarbij gaan over recente uitzendingen, populaire toppers uit het recente verleden of nostalgische kaskrakers. Het gaat om programma’s in diverse genres en voor verschillende doelgroepen. De kijker betaalt 1 euro per half uur.

De abonneeservice van ‘Net gemist’ blijft wel behouden. Die biedt digitale kijkers de mogelijkheid om tegen een vast abonnementsbedrag onbeperkt programma’s van de voorbije zeven dagen te bekijken.

‘Ooit gemist’ en ‘Net gemist’ zijn beschikbaar via de digitale platformen van Telenet en Belgacom.