'Nu praten over splitsing BHV'
Foto: red
Het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde moet zo snel mogelijk op de federale onderhandelingstafel komen. Dat stelt CD&V'er Eric Van Rompuy in een interview met Gazet Van Antwerpen en Het Belang van Limburg. 'De BHV-tijdbom tikt in de Kamer', waarschuwt hij.
De broer van de gewezen koninklijke verkenner Herman Van Rompuy benadrukt dat BHV gesplitst zal worden 'zonder dan we een prijs betalen. Geen uitbreiding van Brussel. Geen minderhedenverdrag. Geen nieuwe faciliteiten'.

Volgens hem is het niet verstandig dat BHV tot het einde van de onderhandelingen opgespaard zou worden. In de kamercommissie Binnenlandse Zaken gaan de Vlamingen door met de parlementaire behandeling van de wetsvoorstellen over BHV. 'De onderhandelaars weten dat en zullen de stemming in de commissie trachten voor te zijn', meent Eric Van Rompuy nog.

Het Vlaams parlementslid meent voorts dat Yves Leterme niet te vroeg het veld werd ingestuurd. Indien er eerst een Franstalige had moeten komen, had die kunnen mislukken en de sfeer nog meer verzieken.

Bovendien mag een formateur niet al het werk aan iemand anders laten. 'Een voetbalploeg laat haar beste speler ook geen 80 minuten op de bank', aldus nog Eric Van Rompuy.