Clijsters wint voor vijfde keer in Luxemburg
Foto: epa
LUXEMBURG - Kim Clijsters heeft zondag het WTA-toernooi van Luxemburg gewonnen, na winst in de finale tegen de Duitse Anna-Lena Grönefeld (WTA 23) met 6-2, 6-4 in 1 uur en 12 minuten. Het is de vijfde keer dat Clijsters wint in Luxemburg en het is haar 8ste titel van het seizoen en de 29ste in haar carrière.
Clijsters ging in de eerste set al meteen door het opslagspel van Grönefeld, maar kreeg in het tweede game zelf twee breakpunten te verwerken. Ze won toch het game, en ging in het derde spelletje opnieuw door de service van de Duitse (3-0). Beide speelsters verloren daarop elk hun opslagspel (4-1), maar daarna vielen er geen breaks meer: 6-2 voor Clijsters na 33 minuten.

Ook in de tweede set hadden beide speelsters heel wat problemen op de eigen service, en na drie breaks stond het 2-1 voor Clijsters. Daarna ging het gelijk op tot het 8e game, toen Clijsters opnieuw een break moest toestaan en Grönefeld langszij kwam tot 4-4. Lang duurde de vreugde echter niet voor de Duitse, want enkele minuten later speelde ook zij haar opslagspel kwijt. Clijsters mocht dus serveren voor toernooiwinst, en het eerste van twee matchpunten was meteen het goede: 6-4.

Met haar zege tegen Grönefeld heeft Clijsters dit seizoen al 60 overwinningen, tegenover 6 nederlagen. Ze won nu al 21 wedstrijden op rij. De laatste keer dat ze nog eens verloor was op 6 augustus, toen ze in de kwartfinales van het toernooi van San Diego verrast werd door de Chinese Shuai Peng (6-4, 6-4). In Luxemburg won Clijsters in 1999 op 16-jarige leeftijd (in een finale tegen Dominique Monami) haar eerste titel in het WTA-circuit.

Clijsters speelde één keer eerder tegen de 20-jarige Grönefeld. In juli van dit jaar won de Limburgse makkelijk met 6-4 en 6-0 in de halve finales van het WTA-toernooi van Stanford.