Bruce Springsteen en R.E.M. trappen anti-Bush tournee af
PHILADELPHIA - Twee van de grootste Amerikaanse rockacts, Bruce Springsteen en R.E.M., hebben vrijdag in Philadelphia de eerste optredens verzorgd in de pro-Kerry concerttournee 'Vote for Change'.
De komende tien dagen trekken grote Amerikaanse bands en artiesten door de 'battleground states', Amerikaanse staten die bij de komende presidentsverkiezingen fel betwist worden tussen zittend president George Bush en zijn Democratische uitdager John Kerry.

De Vote for Change-concerten zijn een mengeling van muziek en politiek. Optredens van bands als Pearl Jam, de Dixie Chicks en zanger Jackson Browne worden afgewisseld met politiek en informatie voor mensen die zich willen laten registreren als kiezer. De opbrengst van de tour is bestemd voor America Coming Together, een belangenorganisatie die Democratische kandidaten financieel ondersteunt.

Vote for Change doet de komende dagen onder meer Florida, Ohio, Michigan, Washington en Arizona aan, staten die cruciaal worden geacht bij de presidentsverkiezingen van begin november.

R.E.M.-zanger Michael Stipe zei vrijdag dat Bush een grote kans heeft gemist om de wereld na de aanslagen van 11 september 2001 bijeen te brengen en dat ,,de huidige regering de Amerikaanse idealen verkwanselt''. Volgens Bruce Springsteen zijn de komende presidentsverkiezingen ,,de meest cruciale'' van de afgelopen decennia.