Christenen levend verbrand bij religieus geweld in Pakistan
Foto: anp
In de Pakistaanse provincie Punjab werden gisteren zes christenen levend verbrand tijdens rellen met moslims in de stad Gojra. Volgens de autoriteiten betreft het vier vrouwen, een kind en een man.
De spanningen liepen hoog op na geruchten dat christenen de koran ontheiligd zouden hebben. Enkele dagen eerder werden er in een naburig dorp ook 75 huizen van christenen in brand gestoken. Uit een eerste onderzoek blijkt echter dat er geen koran ontwijd werd. Het gaat slechts om een gerucht, aldus de regionale minister van Justitie Rana Sanaullah.

Gisteren braken er in Gojra rellen uit. Volgens minister Shahbaz Bhatti van Minderhedenzaken viel een menigte "misleid door religieuze extremisten" de christelijke buurt aan en stak veertig huizen in brand. Er gingen ook twee kerken in vlammen op, en meer dan honderd gebouwen werden geplunderd.

Sanaullah riep beide geloofsgemeenschappen op tot kalmte. Hij beloofde de relschoppers aan te pakken en ook de politie, die er niet in slaagde het geweld te stoppen. Christenen vormen ongeveer 2 procent van de 160 miljoen Pakistanen. Moslims en christenen leven over het algemeen rustig samen in Pakistan.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig