De 23-jarige spits Collins John, twee keer Nederlands international, heeft donderdag een contract voor twee seizoenen bij Roeselare getekend. Dat maakt de West-Vlaamse club op zijn website bekend.
De in Liberia geboren John startte zijn carrière bij Twente, dat hem in januari 2004 naar het Engelse Fulham liet gaan. Vier jaar lang draaide hij met Fulham mee in de Premier League. In 93 wedstrijden scoorde hij 20 doelpunten. Nadien verloor hij zijn stek en volgden mindere uitleenbeurten aan Leicester City (januari 2008-2008), Watford (2007-2008) en NEC Breda (2008-2009). In 2006 won hij met Nederland het Europees kampioenschap voor beloften. Hij had er toen ook al twee wedstrijden voor het eerste elftal van oranje opzitten.

'Om verschillende redenen kende mijn carrière in het voorbije jaar een dipje. Met mijn komst naar Roeselare wil ik nu voor een nieuw elan zorgen', vertelt John op de site van Roeselare. 'Ik heb enkele heel goede gesprekken met trainer Dennis van Wijk achter de rug, en ik voel dat ik hier het nodige vertrouwen zal krijgen. Samir El Gaaouiri is bovendien mijn beste vriend en ik ken ook Sergio Hellings, zodat de integratie hier wel vlug zal verlopen. Ook Sherjill Mac Donald is geen onbekende en die heeft zich hier toch ook heel goed in de kijker weten te spelen.''

'Ik denk dat ik 112 wedstrijden in de Premier League speelde. Ik heb daar werkelijk schitterende jaren gekend. Ik ben een centrale spits en hoop in die functie tot mijn recht te kunnen komen. Ik heb in alle geval heel wat in te halen en sta dan ook te popelen om hier aan de slag te kunnen', aldus John.