Vinokourov rekent op warm welkom bij Astana
Foto: photo news
De Kazachse dopingzondaar Alexandre Vinokourov verwacht dat hij binnenkort zijn terugkeer in het peloton zal maken in de kleuren van Astana. Dat heeft hij donderdag gezegd in Monaco, waar zaterdag de Tour start.
'Op 24 juli hervat ik mijn profcarrière. Ik kan mij niet inbeelden dat dit zal gebeuren bij een ander team dan Astana. De Kazachse federatie wil dat ik opnieuw voor deze ploeg ga rijden. Momenteel ben ik aan het onderhandelen met manager Johan Bruyneel en ik denk dat we in de komende week tot een akkoord kunnen komen', zegt Vinokourov.

Vinokourov stond in 2006 als boegbeeld van het Kazachse wielrennen mee aan de wieg van de Kazachse wielerformatie, die genoemd is naar de hoofdstad van het Aziatische land. Een jaar later werd 'Vino' betrapt op doping tijdens de Tour en vervolgens geschorst.

Op de vraag wat er gebeurt mocht Bruyneel zijn veto stellen, antwoordt Vinokourov: 'Deze ploeg is opgericht voor mij en bestaat dankzij mij. Ik heb mijn straf uitgezeten, ik zie dan ook niet in waarom ik niet zou kunnen terugkeren. Als Bruyneel mij niet wil, dan moet hij de ploeg verlaten.'

Vinokourov (35), die nog een of twee jaar wil fietsen, zou bij Astana ploegmaat worden van Alberto Contador en Lance Armstrong, de twee kopmannen die er zelf al een moeilijke onderlinge relatie op nahouden.