Deskundige zal tatoeages sterrenmeisje onderzoeken
Kimberley Vlaeminck Foto: patrick holderbeke
De Kortrijkse kortgedingrechter heeft donderdag beslist een dermatoloog van het UZ Gent aan te stellen als deskundige in de zaak van het sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck uit Kortrijk.
De deskundige moet onderzoeken of de 56 sterren volgens de regels van de kunst op haar gezicht zijn getatoeëerd. Als dat niet het geval blijkt, moet de deskundige ook de schade begroten die het meisje heeft opgelopen.

Kimberley Vlaeminck en haar advocaat Jan Leysen waren naar de kortgedingrechter gestapt om de aanstelling van die deskundige te vragen. Volgens hen zijn de tatoeages niet volgens de regels van de kunst geplaatst. Als de aangestelde deskundige tot dezelfde conclusie komt, dan zal een procedure ten gronde moeten bepalen welke schadevergoeding tatoeëerder Rouslan Toumaniantz precies moet betalen.

De tatoeëerder en zijn raadsman Marijn Van Nooten hadden zich tegen de aanstelling van de deskundige gekant omdat niets er volgens hen op wijst dat er een fout zou zijn gebeurd.

Kimberley Vlaeminck stapte op 14 juni Tattoo Box van Rouslan Toumaniantz in Kortrijk binnen om drie puntjes naast haar oog te laten tatoeëren. Het werden uiteindelijk 56 sterren.