Angelina Jolie de beste verdiener in Hollywood
Foto: REUTERS
Angelina Jolie is niet alleen de machtigste celebrity in Hollywood, ook krijgt ze als actrice de meeste dollars op haar bankrekening gestort. Jolie verdiende het afgelopen jaar 19,1 miljoen euro, blijkt uit een studie van het Amerikaanse vakblad Forbes. Dat is meer dan Jennifer Aniston, de ex van Jolie's partner Brad Pitt, die 17,7 miljoen euro opstreek.
Jolie vergaarde de meeste centen door haar investeringsaandeel in de actiefilm 'Wanted', maar ze kreeg ook een behoorlijke som voor haar rol als CIA-agente in 'Salt'.

Aniston verdiende de meeste miljoenen met haar rol in de romantische komedie 'Marley and me' en haar rol in de aankomende film 'The Baster'. Volgens Forbes profiteert Aniston ook nog steeds van de herhalingen van 'Friends'.

Meryl Streep eindigde op de derde plaats met 17 miljoen euro. Het gros daarvan verdiende ze met haar rol in de filmmusical 'Mamma Mia! '. Sarah Jessica Parker staat met een jaarsalaris van 16,4 miljoen euro als vierde op de lijst van best verdienende actrices, dankzij de filmversie van de tv-serie 'Sex and the city'.

Cameron Diaz sluit de top vijf af met 14,1 miljoen euro.