Zaak-Boonen komt vandaag om 15 uur voor
Foto: belga
De zaak van Tom Boonen voor het Arbitragehof voor de Sport van het Frans Olympisch Comité (CNOSF) komt donderdag om 15u00 in la Maison du sport français in Parijs voor. Dat bevestigde het CNOSF woensdagavond.

'Na de zitting zal het hof zich over een uitspraak beraden. Die uitspraak komt er ten laatste vrijdagavond', aldus het CNOSF. Tom Boonen zal zo pas één of twee dagen voor de start weten of hij kan deelnemen aan de Tour de France.

De kersverse Belgische kampioen werd op 18 juni door Tourorganisator ASO (Amaury Sport Organisation) voor het tweede jaar op rij uit de Tour geweerd, nadat hij opnieuw betrapt was op het gebruik van cocaïne bij een controle buiten competitie. Volgens ASO schaadt Boonen het imago van de wedstrijd als hij naar de Tour komt.

Boonens advocaten spanden na het veto van ASO een kort geding aan voor de Tribunal de Grande Instance van Nanterre. Daar verklaarde de rechter zich dinsdag onbevoegd. Het Franse Arbitragehof is nu de laatste kans voor Quick.Step om zijn kopman aan de start van de Tour te krijgen.

Woensdag landde Boonen alvast op de luchthaven van Nice, op 33 kilometer van Monaco, waar de Tour zaterdag van start gaat. Als Boonen niet mag starten, neemt de Australiër Allan Davis zijn plaats in de selectie van Quick.Step in.