Elio Di Rupo en Marie Arena leggen opnieuw de eed af
Di Rupo heeft een cadeautje bij voor de koning Foto: Photo News
BRUSSEL - Na een kort politiek intermezzo in de Kamer, waar ze vorige donderdag de eed aflegden, zijn Elio Di Rupo (Waalse regering) en Marie Arena (Franse gemeenschap) opnieuw minister-president. De twee PS-politici legden maandag de eed af bij de koning, die in de Kliniek Sint-Jan nog steeds gehospitaliseerd is.
'De koning stelt het goed', verklaarde Di Rupo na afloop. De Waalse minister-president heeft de vorst niet zien lopen, maar hij ziet er wel heel goed uit.

Di Rupo had als cadeau voor Albert II een werk mee van de Waalse designer Elric Petit, een hert dat in metaaldraad gemaakt is. 'Het is tegelijkertijd een knipoog en een aanmoediging. We weten dat de koning graag gaat wandelen in de Waalse bossen. Door het ongeval kan dat nu echter niet. In afwachting dat dit weer mogelijk wordt, komt het bos nu naar hem toe', verklaarde de woordvoerder van de Waalse regeringsleider.

De minister-presidente van de Franse gemeenschap ging het iets minder ver zoeken. Zij bracht chocolade van Marcolini mee, naar verluidt een cadeau dat ze aan al haar vrienden en familie geeft wanneer die in het ziekenhuis liggen. Ook Arena vond overigens dat de vorst in vorm was.