GENT - AA Gent heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van het Tsjechische Tescoma Zlin in de heenwedstrijd van de tweede ronde in de Intertotobeker voetbal.
Het eerste gevaar viel te noteren na elf minuten toen Datti van op links keihard trapte maar doelman Kortnek voor de aanstormende Boussoufa het leer kon wegwerken. De bezoekers reageerden met een kanjer van Lukastic waarop Herpoel zich moest reppen. In de 34ste minuut moest Herpoel dan nog eens zijn kunde tonen om een vrije trap van Kroca onschadelijk te maken.

Even voor rusten kregen we nog een gevaarlijke Gentse aanval toen Boussoufa naar links uitweek, de vrijstaande Datti aanspeelde die de bal voor doel bracht. De aanrukkende Jbari kon de kans echter niet benutten.

In de tweede helft pakte Gent onmiddellijk uit met snedig en aanvallend spel en was het vooral langs Jbari gevaarlijk. Het doelpunt viel in de 50ste minuut toen Hakonson de bal naar Martens doorspeelde, die van heel ver in de winkelhoek besloot en Gent verdiend op voorsprong schoot.

De score veranderde daarna niet meer, hoewel Gent heel wat druk uitoefende.