GENT - Aan de Nieuwevaart in Gent is zaterdagmorgen een lek ontstaan in de romp van de boot 'Caprice'. De boot is beter bekend als de ,,poezenboot" waar dierenvriendin Mieke Schuddink zwerfkatten opvangt. De boot maakt op twee plaatsen water en moet naar een droogdok voor herstelling.
Het schip begon zaterdagmorgen water te maken en te zinken. De brandweer en de scheepvaartpolitie kwam ter plaatse en stelden vast dat er twee gaten in de romp waren, een boven en een onder de waterlijn. De brandweer plaatste daarop pompen die het schip drijvende moeten houden tot maandag. Dan zal de boot naar een droogdok overgebracht worden voor herstelling.

Geen geld

Maar het is nog niet duidelijk of die herstelling er ook komt. ,,We hebben daar geen geld meer voor", zegt Mieke Schuddinck, de eigenares en verantwoordelijke van de poezenboot. ,,We hebben kort geleden nog zware investeringen gedaan om de binnenkant van het schip in orde te brengen, en hebben nu nog 49 euro op onze rekening staan.''

Voor de 92 katten en vijf honden die aanwezig waren, wordt een ander onderkomen gezocht. ,,We gaan proberen die te verdelen onder de buren en onder vrienden'', vertelt Schuddinck, die ook op zoek gaat naar een geldschieter voor de herstelling.

Over de oorzaak van de lekken bestaat nog geen duidelijkheid. Schuddinck zelf sluit kwaad opzet niet uit.