BRUSSEL - "De Boeing 757 van koerierdienst DHL, die vannacht boven het Bodenmeer verongelukte, was geen oud toestel en had zopas een grondige technische controle gekregen", zegt woordvoerder Steisel van DHL in Brussel. "De tussenlanding die ons toestel tussen Bahrein en Brussel in Bergamo maakte was routine en had niets met eventuele problemen te maken", aldus Steisel. Het toestel werd in Brussel omstreeks 00.30 uur verwacht.
"Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de familie en vrienden van de twee ervaren piloten die het verongelukte toestel bestuurden. Het is overigens het eerste vliegtuigongeluk dat DHL in 33 jaar meemaakt. In het vliegtuig zat een klassieke DHL-lading; pakjes en documenten", aldus nog de woordvoerder.

Wachten op zwarte dozen

Wat de omstandigheden van het ongeluk betreft, verwijst Steisel naar de informatie die de Zwitserse luchtverkeersleiding geeft. De vondst van de zwarte dozen - die van de Tupolev werd al geborgen - zal klaarheid moeten verschaffen. Wel wist de DHL-zegsman te vertellen dat een vliegtuigbotsing in de lucht zeldzaam is, zeker 's nachts als er maar weinig toestellen in de lucht zijn.