Prins Filip 'niet goed voorbereid op koningschap'
Foto: BELGA

De relatie tussen koning Albert en kroonprins Filip is niet optimaal. 'Filip vindt dat zijn vader hem te weinig voorbereidt op het nakende koningschap', zegt VTM-journaliste Kathy Pauwels in een nieuw boek over Albert en Paola.

'Hoe vaak zie je Albert en Filip samen? De Nederlandse koningin Beatrix neemt Willem-Alexander regelmatig mee en ook de Britse Queen en Charles gaan samen weg. Bij ons gebeurt dat niet. Dat zit Filip echt dwars.', weet Pauwels.

'Albert wordt te zeer beïnvloed door zijn kabinetschef Van Ypersele, vindt hij. De kroonprins lijdt daaronder', klinkt het nog. 

Albert & Paola

Het boek belicht vooral het huwelijk van koning Albert en koningin Paola. De huwelijksproblemen die het koppel kende, zijn legendarisch. De scheidingspapieren zouden in de jaren zeventig klaargelegen hebben.

Albert en Paola hebben in de jaren 80 een weekend lang een cursus gevolgd om hun huwelijk te redden, schrijft Pauwels. Het ging om een bezinningsweekend voor echtparen vanuit een christelijke inspiratie. Ze deden dat op aanraden van kardinaal Suenens. 

'Albert en Paola, 50 Jaar Lief en Leed', verschijnt komend weekend.