BRUSSEL - Vrienden van Joe Van Holsbeeck, de tiener die drie weken geleden gedood werd in het Brusselse Centraal Station, hebben een petitie met ruim 250.000 handtekeningen overgemaakt aan premier Verhofstadt. In de petitie, die door meer dan een kwart miljoen mensen werd ondertekend, wordt aangedrongen op meer veiligheid en een dialoog met de jongeren.
Het onderhoud tussen de regeringstop - naast Verhofstadt namen ook minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael en zijn collega van Justitie Laurette Onkelinx deel - en de jongeren duurde een goed half uur. De premier legde de jongeren de maatregelen uit die het overlegcomité vorige week nam, aldus de woordvoerder van Verhofstadt. De regeringsleider zei ook veel sympathie te hebben voor hun actie.

Verhofstadt zei ook dat hij de jongeren binnen zes maanden opnieuw wil zien om een stand van zaken op te maken over de uitvoer van de verschillende maatregelen. De jongeren bedankten bij het verlaten van het kabinet van de premier iedereen die hen gesteund hebben, zoals de deelnemers aan de stille mars.