Quick vanaf volgend seizoen hoofdsponsor Germinal Beerschot
Foto: rr
Vanaf het voetbalseizoen 2006-2007 wordt Quick Restaurants NV hoofdsponsor van voetbaleersteklasser Germinal Beerschot. Vandaag werd in Brussel het contract getekend, waardoor de fastfoodketen de komende drie jaar jaarlijks 300.000 euro investeert in de Antwerpse club. Het contract is na die drie jaar verlengbaar. Quick volgt het telecommunicatiebedrijf Sun Telecom op als hoofdsponsor.

Het contract tussen Quick en Germinal Beerschot is een prestatiecontract waarbij de ploeg extra premies kan verwerven naargelang het eindklassement en eventuele kwalificatie voor Europees voetbal en voor de finale van de Beker van België. Niet alleen de eerste ploeg, maar ook de nationale reserven en de jeugdploegen spelen vanaf volgend seizoen spelen in truitjes met het Quick-logo. Jos Verhaegen, voorzitter van Germinal Beerschot, toonde zich opgetogen met de komst van de nieuwe hoofdsponsor.
''Ik ben er 100% van overtuigd dat we ons de volgende jaren bij de eerste 5 in de competitie zullen kunnen plaatsen'', aldus Verhaegen die zijn club momenteel, met nog 1 speeldag te gaan, op de 9e plaats ziet staan.

Quick steunt in België al de basketclub Spirou Charleroi, en in Frankrijk investeert het in Olympique Marseille, twee basketteams en een flink aantal jeugdvoetbalploegen.
''We sponsoren ook heel wat evenementen voor de jeugd, waaronder voetbalkampen voor 10- tot 14-jarigen'', vertelde Jean-Paul Brayer, CEO van Quick Restaurants, dinsdag. Ook in België, meer bepaald in juli in Tubize, zet Quick zo’n voetbalkampen op. ''We mikken met onze sponsoring vooral op jongeren, omdat zij ook onze doelgroep vormen. Het actief ondersteunen van een voetbalploeg sluit aan bij de doelstellingen van ons programma Smaak en Voeding, om de jeugd aan te zetten tot meer lichaamsbeweging en een evenwichtige levenswijze. Ook het ploegaspect van deze sport sluit nauw aan bij het belang dat binnen Quick aan teamwork gehecht wordt'', aldus Brayer.

Op 6 juli wordt de ploeg officieel voorgesteld aan de pers, aan het vernieuwde Quick-restaurant in Schoten.