Bouwsector zkt. militairen
BRUSSEL - De bouwsector wil militairen aanwerven om het tekort aan bouwvakkers op te vullen. De bouwsector en Defensie hebben daarover al een akkoord, maar de vakbonden moeten het nog goedkeuren.
Dat meldt VTM dinsdag in 'Het Nieuws' Alleen al in Vlaanderen heeft de bouwsector jaarlijks 12.000 vacatures, maar de sector vindt nooit genoeg bouwvakkers, ook niet in het buitenland. Bij het leger moeten tegen 2015 liefst 4.000 van de 39.000 beroepsmilitairen weg. Het zou dus voor de bouw en voor het leger een goede zaak zijn, als er soldaten zouden overstappen. Maar ze moeten dat wel vrijwillig doen.

Het is de bedoeling dat militairen die als metselaar, kraanman of grondwerker aan de slag gaan in de bouw, het leger ook definitief verlaten. ,,Militairen dus die bij het leger weinig kans hebben om nog promotie te maken en in de bouw meer kunnen verdienen'', zo luidt het op VTM. Volgens Marc Dillen, de directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw, kunnen militairen die de overstap maken zowat 20 procent meer verdienen dan in het leger.

Voor mensen die van het leger naar de bouw willen overstappen, zouden er ook nog gespecialiseerde opleidingen kunnen komen.