HASSELT - Hasselt neemt als eerste stad in België een volwaardig mobiel digitaal loket in gebruik. Daar kunnen de inwoners de meest recente stedelijke informatie opvragen en melding maken van defecten aan straatverlichting of stoepen.

Het mobiele portaal is volledig geïntegreerd in het platform i-City, dat van Hasselt de eerste draadloze stad in Vlaanderen heeft gemaakt. Dat zeiden de Hasseltse schepen van Informatie Hilde Claes (SP.A) en de verantwoordelijken van i-City op een persconferentie.

Via het mobiele digitale loket kan de burger of bezoeker melding maken van defecten via de zogenaamde mobiele werklijn. De melding komt automatisch bij de bevoegde dienst terecht, en de burger wordt via het Extra.NET op de hoogte gehouden van de status van het dossier.

De mobiele versie van het stedelijke portaal biedt de inwoners van Hasselt de mogelijkheid om via de zakcomputer, gsm of smartphone stedelijke informatie op te vragen bij de stadsdiensten. Dat gaat van het meest recente stadsnieuws tot de uitzendingen van StadsTV en WijkTV. Ook praktische info als de huisvuilkalender en het straten- en veiligheidsplan zijn zo raadpleegbaar.