MEISE - Het schepencollege van Meise heeft vanmorgen enkele maatregelen genomen om de hinder door spelende kinderen te beperken. Enkele buurtbewoners uit een sociale woonwijk in deelgemeente Oppem waren een procedure gestart omdat spelende jongeren volgens hen lawaaihinder veroorzaken. De zaak wordt donderdag door de vrederechter in Wolvertem behandeld.

,,We hebben beslist de inox-doelen op het speelplein weg te halen en te vervangen door minder lawaaierig materiaal. Ze zullen ook anders geplaatst worden. Voorts komt er een hoger net rond het veld. Omdat de buurtbewoners klagen over het niet-respecteren van het reglement, dat het spelen op middaguren tussen 12 en 14 uur en ’s avonds na 21 uur verbiedt, hebben wij wijkwerkers opdracht gegeven hierop nauwlettender toe te zien'', aldus burgemeester Roger Heyvaert (VLD).

Heyvaert zal donderdag op het vredegerecht samen met jeugdschepen Virginie De Klippel (VLD) met deze buurtbewoners overleggen om tot een aanvaardbare oplossing te komen. De burgemeester kant zich echter absoluut tegen een sluiting van het speelplein. ,,Kinderen hebben naast plichten toch ook nog het recht om te spelen en zich te vermaken. Het gaat hier om een vrij grote woonwijk met zo’n 200 woningen. Waar moeten die kinderen anders naartoe?''