De Britse zanger Paul Weller en The Rakes, eveneens afkomstig uit Groot-Brittannië, zijn toegevoegd aan de affiche van Pinkpop, het grootste muziekfestival in Nederland. De 37ste editie van Pinkpop vindt plaats van 3 tot en met 5 juni in het Nederlands-Limburgse Landgraaf.
Paul Weller, die onlangs een Lifetime Achievement Award in de wacht sleepte op de Brit Awards, concerteert op zaterdag 3 juni op Pinkpop. Zijn jongste album, ''As Is Now'', dateert van oktober vorig jaar. The Rakes, een jonge band uit Londen, opent de tweede festivaldag op zondag 4 juni. De vierkoppige formatie gooide hoge ogen op het Europese vasteland met haar debuutalbum ''Capture/Releases''.

Bekende namen op de affiche van Pinkpop zijn Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kaiser Chiefs, Tool en Bloodhound Gang. België wordt vertegenwoordigd door Admiral Freebee, dEUS en Hooverphonic. Belgen die tickets willen voor Pinkpop, kunnen terecht bij Giga Swing in Hasselt op het telefoonnummer 011/22 25 08 en in de vestigingen van Fnac.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in