De Dallas Mavericks en de Los Angeles Clippers hebben zich gisteren als eersten geplaatst voor de halve finales van de play-offs (Western Conference) in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
De Dallas Mavericks wonnen met 102-76 van Memphis, dat dankzij de 25 punten van Pau Gasol nog een zwaardere nederlaag kon vermijden. De man van de match was de Duitser Dirk Nowitsky, met 27 punten en 7 rebounds. Didier Mbenga mocht 4 minuten opdraven; hij scoorde daarin 2 punten en hij pakte 2 rebounds.

De Texanen plaatsten zich makkelijk voor de halve finales van de Western Conference, met 4 zeges op rij (4-0). In die halve finales komen ze uit tegen de winnaar van het duel tussen titelverdediger San Antonio en Sacramento, die na 4 duels 2-2v gelijk staan. Dinsdagavond spelen ze hun vijfde wedstrijd.

Voor de LA Clippers is het de eerste keer dat ze zich kunnen plaatsen voor de halve finales van de Western Conference. Ze versloegen maandag de Denver Nuggets met 101-83, en wonnen zo de reeks met 4-1. Corey Maggette en Cuttino Mobley zetten elk 23 punten op het bord, terwijl Elton Brand een double-double realiseerde met 21 punten en 13 rebounds.

In de halve finales komen de Clippers mogelijk uit tegen hun stadsgenoten, de LA Lakers, die in hun reeks tegen de Phoenix Suns leiden met 3-1.