GENK - Bij poortenfabrikant Hörmann in Genk is dinsdagochtend niemand van de 150 arbeiders en de veertig bedienden aan de slag gegaan. De deurwaarder die door de directie naar het bedrijf was gestuurd om vast te stellen dat de bonden werkwilligen de toegang tot het bedrijf ontzegden, moest onverrichter zake vertrekken. Er werden geen inbreuken vastgesteld.
De vakbonden hebben inmiddels contact opgenomen met de directie om rond de tafel te gaan zitten om uit de impasse te geraken. De directie zou in de loop van de dag contact opnemen met de bonden om een onderhandelingsdatum vast te leggen, zo was in vakbondsmiddens te horen.

Bij de Genkse poortenfabrikant wordt nu al meer dan een week gestaakt omdat de directie de afdeling branddeuren wil sluiten. Hierdoor komen elf arbeiders op straat te staan. De bonden zijn er niet over te spreken dat dit zonder enig overleg gebeurde. Ze eisen een degelijke financiële vertrekregeling voor de getroffen arbeiders.

De directie van Hörmann stuurde dinsdagmorgen een deurwaarder naar het bedrijf om te laten vaststellen dat werkwillige personeelsleden de toegang tot het bedrijf wordt ontzegd De deurwaarder had een eenzijdig verzoekschrift bij zich. Aan het verzoekschrift was een dwangsom gekoppeld van 250 euro per werkwillige die de toegang tot het bedrijf geweigerd wordt, zo zegt vakbondssecretaris Luc Prenen van ACV Metaal.