In het pand dat het opvangcentrum voor drugsverslaafden De Spiegel in Lovenjoel (bij Leuven) betrekt, worden zondag voorlopige herstellingen uitgevoerd aan het dak waarop zaterdag een door de storm omvergewaaide beukenboom terechtkwam. Een vleugel moest deels ontruimd worden. De betrokken meisjes zullen wellicht maandag weer in hun kamer kunnen.

'De schade is vrij groot. In de zolderruimte werd de ontspanningsruimte zwaar beschadigd. Op de tweede verdieping liepen de kamers van de meisjes waterschade op door een kapotte verwarming. Zij zijn om veiligheidsredenen voorlopig elders in het gebouw ondergebracht', aldus Pol Vandeun, algemeen directeur van De Spiegel. Volgens de directeur viel een een circa 100 jaar oude en 40 meter hoge beuk op het dak.

Het pand maakt deel uit van de Salve Mater-site in Lovenjoel. De Katholieke Universiteit Leuven, die eigenaar is van de site, laat deze momenteel door projectontwikkelaar ViRiX verbouwen tot woningen en kantoren. De Spiegel moet om die reden binnenkort verhuizen. Vraag is of de K.U.Leuven in die omstandigheden nog grondige herstellingen zal uitvoeren aan het pand. De Spiegel is momenteel in onderhandeling voor een andere locatie, maar deze gesprekken zijn nog niet afgerond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in