Mick Jagger in 1969 doelwit van moordcomplot
Foto: afp
LONDEN - Mick Jagger is veertig jaar geleden mogelijk aan een moordaanslag ontsnapt. De Hells Angels waren van plan de Rolling Stones-zanger te vermoorden. Dat zou blijken uit een documentaire die maandag wordt uitgezonden op BBC Radio 4.
De rocker werd volgens de BBC doelwit van de Hells Angels nadat hij had besloten leden van de beruchte motorclub niet meer als uitsmijters in te huren. Aanleiding was de verdenking dat de Hells Angels tijdens een gratis optreden van de Britse band in Californië in december 1969 een 18-jarige fan hadden vermoord. De motorclub heeft altijd alle betrokkenheid bij de moord ontkend.

Het plan was om Jagger om te brengen in zijn vakantiehuis in Long Island in New York, zeggen de makers van de documentaire. 'Ze wilden hem vanaf zee aanvallen', vertelt Tom Mangold, de presentator van het BBC-programma, in de Sunday Telegraph. 'De boot kwam echter in een storm terecht en alle mannen sloegen overboord'. De informatie zou afkomstig zijn van Mark Young, een voormalig FBI-agent.

Het is onduidelijk of Jagger ooit heeft geweten van de mogelijke plannen voor een aanslag op zijn leven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in