GENT - Zulte-Waregem heeft zondag in Gent de Flanders Soccer Cup gewonnen. In de finale van het indoortoernooi op kunstgras versloeg de tweedeklasser titelverdediger Beveren met 5-3. Zondagochtend was Beveren in zijn eerste groepswedstrijd nochtans nog met 9-3 te sterk gebleken voor Zulte-Waregem. In de halve finales had Zulte-Waregem Germinal Beerschot met 4-1 weggetikt. Beveren haalde het met 5-4 van Cercle Brugge, de verliezende finalist van vorig jaar.
Beveren was in de finale eerst op voorsprong gekomen via een doelpunt van Diallo in de zesde minuut. De enige tweedeklasser in het toernooi bood stevig weerwerk, maar kon de inspanningen van de eerste helft niet verzilveren. Na de rust kreeg Beveren snel een slag om de oren.

Frederic D’Hollander mocht in de zestiende minuut een shoot out, die na drie hoekschoppen werd toegekend, binnentrappen. Onmiddellijk daarna strafte diezelfde D’Hollander geklungel in de Beverense defensie af. De Waaslanders klommen in de 20e minuut op gelijke hoogte toen Bou-Sfia hard kon intikken, maar Meert was er als de kippen bij om Zulte Waregem opnieuw op voorsprong te brengen. Beveren beet van zich af en op drie minuten van het einde zorgde Marco Né voor de 3-3 gelijkmaker. Met nog een minuut te spelen zette D’Haemers Zulte Waregem opnieuw op voorsprong. Jacobs deelde in de slotseconden Beveren de doodssteek toe.

Zulte-Waregem-trainer Franky Dury was opgetogen over de prestatie van zijn team. ,,Wij waren de enige tweedeklasser hier en waren alleen gekomen om ons te amuseren. Eigenlijk hadden we nooit gedacht dat we de halve finales zouden halen. Uiteindelijk werd het de finale en winnen wij die op de koop toe nog ook. Dat tegen een technisch sterk Beveren. Dit is alvast een knap verlengstuk van onze geweldige eerste ronde in de competitie.''

Beveren-speler Marco Né werd tot beste speler van het toernooi uitgeroepen. Bij de vrouwen behaalde Sinaai de toernooizege door Rapid Wezemaal met 5-3 te verslaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig