Eerste WB-zege voor Vanthourenhout in Aigle
Sven Vanthourenhout heeft in het Zwitserse Aigle de achtste WB-manche veldrijden gewonnen voor Sven Nys en Erwin Vervecken. Foto: photo news
AIGLE - Landgenoot Sven Vanthourenhout (Rabobank) heeft zondag in het Zwitserse Aigle de achtste WB-manche veldrijden gewonnen. Vanthourenhout reed kort voor de finish weg van zijn ploegmaat en vluchtgenoot Sven Nys. Erwin Vervecken won de spurt om de derde plaats, voor Ben Berden en de Italiaan Enrico Franzoi. Het was de eerste WB-zege voor Vanthourenhout.

Nys en Vanthourenhout bekampten elkaar de hele wedstrijd. Lange tijd met Enrico Franzoi, Christian Heule, Tom Vannoppen, Erwin Vervecken en Ben Berden in hun spoor. Maar toen verdwenen Vannoppen (mechanische pech) en Heule en Franzoi (valpartijen) en zo werd het een Belgisch onderonsje in Aigle. Een onderonsje met vier tot Nys in de voorlaatste ronde de forcing voerde en Berden en Vervecken de handdoek moesten gooien.

Alleen Vanthourenhout kon zich met veel moeite in het wiel van 's werelds nummer één vastbijten. ,,Dat kostte bijzonder veel krachten", aldus de West-Vlaming. ,,En af en toe zag ik het zelfs niet meer zitten, maar ik hield vol in de wetenschap dat ik er ook Berden en Vervecken mee op afstand fietste. Toen de kwaadste momenten voorbij waren, kon ik in de laatste halve ronde zelfs enkele lengten voorsprong nemen en toen was de buit binnen. Met mijn snelle benen gaf ik die winst niet meer prijs, al liep het bijna nog fout omdat ik zo ver uit de laatste bocht draaide dat ik bijna in de afsluiting zat".


 • UITSLAG: De eerste tien renners
  1. Sven Vanthourenhout (Rabobank)
  2. Sven Nys op 0:02
  3. Erwin Vervecken 0:07
  4. Ben Berden 0:09
  5. Enrico Franzoi (Ita) 0:13
  6. Christian Heule (Zwi) 0:27
  7. Tom Vannoppen 0:40
  8. Jan Verstraeten 0:42
  9. Bart Wellens 1:02
  10. Jiri Pospisil (Tsj) 1:08
 • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

  Lees gratis ›

  Geen betaalgegevens nodig