BRUSSEL - Tijdens de transferperiode in de winter, die de hele maand januari bestrijkt, mag een voetballer die nog onder contract ligt bij een team uit een nationale reeks onder bepaalde voorwaarden getransfereerd worden (art. IV/76.1 van de Bondsreglementering), zo luidt het nieuwe reglement. Spelers die geen contract hebben, mogen het hele seizoen van club veranderen volgens de FIFA-reglementering.
Transfers van spelers met een contract mochten tot nu alleen plaatsvinden op voorwaarde dat de speler al niet eerder in het seizoen van ploeg gewisseld had.

Door een beslissing van het uitvoerend comité van de Voetbalbond, genomen op de vooravond van Kerstmis, zal de nieuwe FIFA-reglementering vanaf 1 januari 2005 in voege treden waardoor een tweede transfer binnen hetzelfde seizoen mogelijk wordt. Voorwaarde is wel dat het contract opgezegd wordt met wederzijdse toestemming en dit tijdens het eerste seizoen van de overeenkomst.

Deze regeling geldt alleen in de nationale reeksen. In provinciale reeksen is geen enkele gewone transfer in januari toegelaten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig