LONDEN - De Britse premier Blair brengt 7 januari een bezoek aan Pakistan in een poging de spanningen tussen Islamabad en New Delhi te verminderen. Dat heeft zijn woordvoerder gisteren in Londen officieel bevestigd.
Blair bezoekt Islamabad tijdens zijn reis naar Bangladesh en India. Naar verwachting heeft Blair ontmoetingen met de Indiase premier Atal Bihari Vajpayee en de Pakistaanse president Pervez Musharraf.

Sinds de beide ex-kolonies van Groot-Brittannië in 1947 onafhankelijk werden, leven India en Pakistan in onmin. De spanningen liepen medio december weer op na een bloedige aanslag op het Indiase parlement. India verdenkt Pakistaanse militanten ervan achter de aanslag te zitten.

Oorlog

Volgens de Washington Times zouden beide landen voorbereidingen treffen voor een oorlog en de inzet van kernwapens en korte afstandraketten. Pakistan heeft de afgelopen dagen een groot aantal militanten aangehouden die lid zouden zijn van organisaties die aanslagen plegen in India. Ondanks deze poging de spanningen te verminderen, ging volgens Islamabad de opbouw van een Indiase legermacht aan de gemeenschappelijke grens gewoon door.