Bij de aanslagen in de Indiase havenstad Mumbai is een Belgische Nederlander omgekomen. Willem Berbers verbleef in het Taj Mahal-hotel, een van de drie hotels die vorige week door terroristen werden aangevallen. Dat meldt Sud Presse op zijn internetsite.
De 57-jarige Berbers werkte voor de firma Carmeuse in Louvain-la-Neuve. Hij woonde in Tourinnes-Saint-Lambert (Waals-Brabant) en verbleef al zijn hele leven in België.

'Hij was twee weken geleden in India aangekomen en arriveerde woensdagavond in Mumbai. Net voor de aanslagen plaats vonden, checkte hij in zijn hotel in', luidt het.

Laatste lijken geborgen

Uit het Taj Mahal-hotel zijn maandag de laatste lijken van slachtoffers verwijderd. Officieel staat het dodental nu op 172. Er zouden 239 gewonden gevallen zijn.

Zaterdag werd een dodental van 195 genoemd, maar later bleek dat er slachtoffers dubbel waren geteld.

De veiligheidstroepen die twee dagen geleden in het Taj Mahal-hotel de laatste drie aanvallers doodschoten, hebben verklaard dat ze nu alle 565 kamers hebben doorzocht.

De andere plekken waar zich nog dagenlang terroristen, al dan niet met gijzelaars, ophielden - het vijfsterrenhotel Oberoi en een joods-orthodox centrum- waren al eerder vrijgegeven.

In het joodse centrum zochten Israëlische hulpverleners tussen glasscherven en versplinterde meubels naar lichaamsdelen van slachtoffers.

In de rest van de stad gingen mensen voor het eerst sinds de aanvallen woensdag begonnen weer naar hun werk en naar school. Ook veel winkels gingen voor het eerst weer open.