Club en Standard spelen gelijk
Foto: rr
BRUSSEL - Op de 4de speeldag van de poulewedstrijden in de UEFA-cup hebben zowel Club Brugge als Standard gelijkgespeeld. Standard deed dat in groep B bij het Turkse Besiktas Istanboel, Brugge in groep C bij het Oostenrijkse Austria Wenen. De derde Belgische deelnemer, Beveren (groep G), komt donderdag pas in actie. Het ontvangt dan het Portugese Benfica Lissabon.
Club Brugge, zonder de geschorsten Nastja Ceh en Gert Verheyen, voetbalde goed mee in het koude Ernst Happel-stadion. Het kreeg zelfs wat ruimte van Austria, maar deed daar te weinig mee. Kort na de pauze klom Austria op voorsprong Rozehnal werd gepasseerd op links, en centraal kon Gilewicz met een gelukje de bal voorbij Butina tikken. Maertens snelde nog naar de doellijn maar kon de bal alleen maar verder in het eigen doel trappen.

Club ging op zoek naar de gelijkmaker maar kon niet scoren. Toen Victor een paar minuten voor affluiten tegen een rode kaart aankeek, leek het kalf helemaal verdronken. In blessuretijd devieerde Lange echter een vrije trap van Balaban voorbij de Oostenrijkse doelman.

Ook Austria eindigde de wedstrijd met tien man na een tweede keer geel voor Papac in de slotminuut.

Ook Standard had het niet makkelijk tegen Besiktas. Het begon sterk aan de wedstrijd en had in de eerste helft verschillende goeie kansen. Dragutinovic en Bangoura botsten op de Turkse doelman Ramazan, Garbini knalde naast. Toch kwam Besiktas op voorsprong via Okan Buruk.

Standard leek aangeslagen en kon geen vuist meer maken. Tot Deflandre tien minuten voor tijd Bangoura bereikte en die beheerst afwerkte.