Herman van Veen centrale gast Nekka 2005
Foto: pdw
ANTWERPEN - De Nederlandse zanger-cabaretier Herman van Veen is de centrale gast tijdens de Nekka-nacht van 2005. Naast hem zullen onder meer ook Willem Vermandere, Paul van Vliet en Kommil Foo aantreden, zo laat de organisator, de Stichting voor Vlaamse Creatie, vandaag weten.

,,Kiezen voor Herman van Veen in een betonnen Antwerpse Sportpaleis is opnieuw een gewaagde keuze", stelt artistiek coördinator Koen Huygebaert. ,,Maar met de centrale gast van de vorige Nekka-editie hebben we echter bewezen dat het wel degelijk kan om de muzikale veelzijdigheid uitgebreid tot zijn recht te laten komen'', zegt Huygebaert.

,,Kiezen voor Herman van Veen als centrale gast, is kiezen voor het betere Nederlandstalige lied in al zijn facetten: ernstig en dolkomisch, troostend en zalvend maar ook parodiërend en van de eend Alfred tot de tovenaar en de clown", vervolgt Huygebaert.

Andere artiesten die avond zijn de Zuid-Afrikaanse zangeres-cabaretière Karin Hougaard, de Nederlander Daniel Loues en de Vlaamse talenten Eva De Roovere & Gerry De Mol. Zij worden vervoegd door oude rotten in het vak zoals Willem Vermandere, Paul van Vliet en Kommil Foo.

Nekka-Nacht 2005 gaat door op vrijdag 18 maart in het Antwerpse Sportpaleis.