Nieuwe onthullingen in zaak-Blunkett
Foto: ap
LONDEN - De druk op de Britse minister van Binnenlandse Zaken David Blunkett loopt verder op. De populaire Britse krant Daily Mail heeft vandaag twee officiële brieven gepubliceerd waaruit blijkt dat het kindermeisje van Blunketts ex-minnares Kimberley Quinn wel degelijk supersnel een verblijfsvergunning heeft gekregen.

Blunkett wordt ervan beschuldigd zijn politieke macht misbruikt te hebben voor het sneller verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning voor de vrouw. In de eerste officiële brief aan het Filipijnse kindermeisje Leoncia Casalme staat te lezen dat het onderzoek naar haar aanvraag ,,tot twaalf maanden" in beslag zou kunnen nemen. Amper drie weken daarna, in mei 2003, volgde een tweede brief waarin stond dat de vrouw ,,voor onbeperkte tijd" in het Verenigd Koninkrijk mocht verblijven.

Volgens minister Blunkett bewijzen de twee documenten echter niets. Hij herhaalde dat hij ,,absoluut niets misdaan heeft" en houdt vol dat hij zijn positie niet heeft gebruikt om de behandeling van de aanvraag te versnellen.

De Britse pers verspreidt al enkele dagen de details over de breuk tussen de minister en zijn voormalige minnares Kimberly Fortier-Quinn.