Haroun bezorgt Germinal Beerschot drie punten
Foto: isosport
Germinal Beerschot zet zijn opmars verder en ging met AA Gent nu ook een rechtstreekse concurrent in eigen huis verslaan. De Buffalo’s speelden een dramatisch zwakke eerste helft en tuimelen opnieuw uit de top zes.
In tegenstelling tot vorige week, stonden bij Germinal Beerschot Mikulic en Wamfor aan de aftrap,Van Dooren - tot nu toe elke minuut gespeeld - en Cruz verdwenen naar de bank. Michel Preud’homme begon met drie man achterin, Hanstveit viel daardoor uit de ploeg die op Sint-Truiden won, Lepoint nam zijn plaats in.

De thuisploeg probeerde meteen druk te zetten, maar de in fluogroen gehulde bezoekers gaven geen krimp. Het eerste schot van MacDonald zeilde naast, maar bij de eerste hoekschop voor Germinal Beerschot trapte Bart Goor perfect in de loop van de aanstormende Haroun en Gent stond voor de negende keer dit seizoen op achterstand.

Op enkele hoekschoppen na, konden de Buffalo’s op geen enkel moment voor gevaar zorgen. Passes kwamen niet aan, spelers liepen uit positie en wisten duidelijk geen blijf met de eigen veldbezetting. De thuisploeg ontsnapte aan een tweede tegengoal toen eerst Wils en daarna Suler in de fout gingen, Haroun - beste man bij de bezoekers - profiteerde niet.

De beste kans voor Gent kreeg Stef Wils toen hij een hoekschop van Azofeifa van dichtbij over trapte. Het Gentse spel ging van kwaad naar erger en het talrijk opgekomen thuispubliek begon zich danig te ergeren. Een striemend fluitconcert begeleidde de elf acteurs naar de kleedkamers.

Bezoekers houden stand

Michel Preud’homme moest na de erg zwakke eerste periode wel ingrijpen en liet Randall Azofeifa in de kleedkamer ten voordele van Milos Maric.

Lepoint - een rij naar voren geschoven - mocht de zestien induiken, maar de voorzet werd door Pacevski onderschept. Tshibuabua trapte een afleggertje van Haroun over de kooi van Jorgacevic. Leye kopte een hoekschop van Maric naast en opnieuw Haroun trapte over.

De wedstrijd werd een stuk aangenamer om volgen met wisselende kansen. Maric trapte een vrije trap nipt naast, op een voorzet van Ljubijankic kwam Lepoint net te laat. Germinal Beerschot moest wijken, maar miste wel dé kans om Gent definitief uit te tellen toen Wils Tshibuabua afblokte. Preud’homme gooide De Smet en Coulibaly in de strijd, Pacovski ging goed plat op een harde voorzet van Rosales. Lepoint, De Smet en Coulibaly claimden tevergeefs een strafschop. Bij één van de schaarse tegenstoten, trapte MacDonald op de paal. Coulibaly kwam net te laat om een scherpe voorzet van Ljubijankic te verlengen. Toen De Smet opnieuw neerging in het strafschopgebied schreeuwde het volledige stadion om een penalty, Pots gaf geel aan de Gentse spits voor een 'schwalbe'.

Op basis van de betere tweede helft verdiende de thuisploeg misschien wel een punt, maar het scoren lukt toch zo moeilijk bij de Buffalo’s die al sinds 12 september thuis niet meer wonnen. Voor Germinal Beerschot is na een 15 op 21 een plaatsje bij de eerste vijf de beloning.