Niels Albert: 'Snellere overschakeling naar Rhinotubes zorgde voor het verschil'
Foto: Photo News
Reacties van de top drie in Hoogstraten:
Niels Albert won ondanks een slechte start en een vroege val
'In de start kreeg ik een lichte kwak van Stybar waardoor ik enkele plaatsen verloor, en bij het begin van de tweede ronde ging ik onderuit. Ik heb dan meteen beslist om over te schakelen naar de Rhinotubes en dat bleek de juiste zet. Het feit dat ik vroeger wisselde dan bijvoorbeeld Stybar heeft vandaag misschien wel het verschil gemaakt. We waren immers sterk aan elkaar gewaagd, want in de tweede wedstrijdhelft wijzigde de kloof tussen ons beiden nauwelijks.'

Zdenek Stybar kon het gat net niet dichtrijden op een ontketende Albert
'Sneller kon ik echt niet. Soms kwam ik een beetje dichter, maar dan plaatste Niels weer een kleine versnelling. Mijn enige kans was een foutje van zijn kant. Daarom bleef ik alles geven om hem onder druk te zetten, maar hij bleef overeind. Deze prestatie belooft wel voor het vervolg van het seizoen'.

Sven Nys kwam nooit in aanmerking voor 50ste zege
'Mijn start was niet slecht, maar ik heb iets te lang op de verkeerde tubes gereden. Een val na een tik van Pauwels sloeg me wat terug, maar ook nadat ik op Rhino's was overgeschakeld, bleef ik foutjes maken. Ik ben echt wel ontgoocheld, omdat ik het gevoel heb dat ik het tempo van Albert en Stybar zeker had aangekund. Eigenlijk had ik maar één kans, namelijk dat zij bijeen zouden komen en het zou stilvallen. Dan zal die 50e zege in de Superprestige er maar ergens anders moeten komen. In Gavere zou mooi zijn'.