De Argentijnse ex-voetbalinternational Fernando Caceres, die onder meer bij Real Zaragoza, Valencia en Celta Vigo gespeeld heeft, is werd zondag bij een poging tot diefstal van zijn auto neergeschoten nabij Buenos Aires, meldde de Argentijnse politie. Zijn toestand is ernstig.
De 40-jarige Caceres, die zich verzette toen vier gewapende mannen zijn auto opeisten, kreeg de kogel net naast zijn rechteroog in het hoofd. Hij werd al geopereerd en verkeert in levensgevaar.

Caceres speelde tussen 1992 en 1997 in totaal 24 keer voor de Argentijnse nationale ploeg. In 1993 hielp hij mee aan de zege in de Copa America.

Na zijn debuut bij de Argentinos Juniors werd hij in 1991 getransfereerd naar River Plate, waarmee hij Argentijns kampioen werd. Met Real Zaragoza (sinds 1993) won hij de Spaanse Beker in 1994 en de Europese Supercup in 1995. In 1996 keerde hij terug naar Argentinië, naar de Boca Juniors, maar het jaar daarna trok hij naar het Spaanse Valencia en daarna naar Celta Vigo. Bij die laatste club bleef hij tot 2004, waarna hij nog enkele jaren in Argentinië speelde.