Niels Albert finisht solo in Hoogstraten
Foto: photo news
Wereldkampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus) heeft in Hoogstraten de tweede manche van de Superprestige veldrijden op zijn naam geschreven. Hij reed nagenoeg een hele wedstrijd met een kleine voorsprong op de Tsjech Zdenek Stybar, die pas in de laatste ronde kraakte. Belgisch kampioen Sven Nys kwam op ruime afstand als derde over de streep.
De wedstrijd was amper begonnen toen het hard begon te regenen. Zowel Nys als Albert gingen tegen de grond. Albert liet andere banden steken en verscheen na vier ronden dan toch aan de leiding. Daarna volgde een achtervolgingsrace van 45 minuten lang waarbij de Tsjechische kampioen Zdenek Stybar maximaal tegen een achterstand van 11 seconden aankeek en zelfs eventjes tot op 5 seconden raakte. Albert gaf echter geen krimp en kwam solo over de meet.

Sven Nys kende heel wat pech in Hoogstraten en gleed twee keer tegen de grond. Hij wisselde te laat van banden en kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. 'Ik ben teleurgesteld omdat ik door mijn eigen fout niet meedeed voor de zege. Drie kwartier lang zat ik te zwemmen achter de twee koplopers', vertelde hij na afloop.

Albert neemt in de tussenstand van de Superprestige de leiding over van Nys.