Een groepje Amerikaanse tieners zal zich Halloween 2009 nog lang herinneren. Tijdens een uit de hand gelopen grap werd een van hen in het kruis geschoten door een undercoveragent. Dat meldt de New York Post.
Vijf tieners tussen de 16 en de 20 probeerden iets na middernacht voorbijgangers te doen schrikken door uit een grote kartonnen doos te springen. Hun laatste slachtoffer kon hier echter niet mee lachen.

De tieners deden hun kunstje bij een 34-jarige man. Het bleek om een undercoveragent te gaan die op weg was naar huis. Hij werd woedend en het draaide uit op een ruzie tussen hem en de vijf tieners.

De gemoederen laaiden hoog op en de man belde de politie. Plots hield een van de tieners hem in bedwang tegen een geparkeerde auto. Een andere tiener probeerde de man te slaan met een ijzeren vuilnisbak.

De man identificeerde zichzelf als politieagent, trok zijn wapen en vuurde een schot af. Hierbij raakte hij een 18-jarige belager in het kruis.

De tiener werd samen met de agent naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is ondertussen stabiel. Hij wordt samen met zijn kompanen ondervraagd door de politie.