Nederlandse toppers pakken de volle buit
Foto: Photo News
De topteams in Nederland hebben hun posities inde rangschikking met succes verdedigd. Zowel AZ, PSV als Twente won zijn wedstrijd.
AZ had twee verliesmatchen op een rij op de teller staan en het scheelde niet veel of die reeks werd verlengd tot drie.

Enevoldsen miste 20 minuten voor tijd een reusachtige kans voor Groningen. De Noord-Nederlanders kregen het deksel op de neus toen de kleine Lens binnenkopte. Swerts, Dembele en Martens stonden 90 minuten tussen de lijnen bij AZ, Pocognoli kwam niet van de bank.

'Deze zege zorgt voor wat extra rust', zegt AZ-trainer Ronald Koeman. 'Het was niet groots, maar er stond een team op het veld. We hebben weinig kansen weggegeven. Ook dat is belangrijk.'

Iets hoger in de stand geven Twente en PSV elkaar geen duimbreed toe. Twente won bij Roda, dankzij onder andere een goal van Ruiz. Yulu-Matondo scoorde tegen. PSV, met Simons, won zuinig tegen Vitesse.

De Belgen in Nederlandse loondienst

RKC Waalwijk leed een 0-1 nederlaag tegen WIllem II. Benjamin De Ceulaer (RKC) mocht in de 77e minuut inrukken na een rode kaart voor een zware tackle op Christophe Grégoire. Het was die Grégoire die in de 63e minuut het enige doelpunt van de partij gemaakt had. Grégoire miste van op de penaltystip, maat trapte de rebound wel binnen.

Jan Wuytens en Dries Mertens werkten 90 minuten mee aan een 3-1 zege van Utrecht tegen Heracles Almelo.

Bjorn Vleminckx maakte de 90 minuten vol voor NEC Nijmegen, dat met 2-0 verloor bij Sparta Rotterdam.