Real Madrid spoelt bekerkater door met overwinning
Foto: AP
Na een gelijkspel in de competitie, een nederlaag in de Champions League en een vernedering in de beker heeft Real Madrid nog eens kunnen winnen. Tegen Getafe werd het 2-0. In de stand staat Real nu op één punt van Barcelona, dat niet kon winnen bij Osasuna.
Na de 4-0-nederlaag in de beker tegen derdeklasser Alcoron stond Real-coach Manuel Pellegrini onder druk. De coach hield Guti uit de kern en zette Raul op de bank. Kaka speelde in steun van Benzema en Higuain, die in de spits liepen.

Ook tegen Getafe zag het er aanvankelijk niet goed uit voor Real. Raul Albiol kreeg rood in de 28e minuut, een strenge beslissing van scheidsrechter Lahoz.

Real was wel de gevaarlijkste ploeg, maar de bedrijvige Benzema kende geen succes bij de afwerking. Na de rust lukte het wel voor de thuisploeg. Higuain verzilverde assists van Marcelo en Benzema. De Argentijn mikte de 3-0 nog op de paal, maar kreeg een staande ovatie van de 79.000 toeschouwers.

Barcelona verspeelt punten

Barcelona had het moeilijk in het Reyno de Navarra-stadion van Osasuna, maar na Keita's goal leek het op rozen te zitten. Tot Piqués owngoal in de laatste minuut voor de 1-1 zorgde.